Sayfalar

21 Nisan 2013 Pazar

Klozette Su Tasarrufu

Evimizdeki klozette bir süredir su tasarrufuna gittim. Nasıl yaptım anlatayım. Rezervuarın içine 2 lt su koydum :) Hatta sığmadı 2 büyük şişe .1 adet 1 lt lik pet şişe 2 adet te yarım lt lik pet şişeye su doldurdum. İçine koydum .Bu kadar. Her sifona bastığımızda 2 lt sudan tasarruf ediyoruz. Kontrol ettim su yeterli geliyor. Yani temizlikten yana sıkıntı yok.
Kendi adıma suyu her zaman kontrollü kullanırım. Elektrikten bile daha çok dikkat ederim. Sonuçta elektriği bi şekilde üretiyoruz. Ama su öyle değil. Ve geri konması mümkün değil temiz suyun. Doğadaki en önemli şey bence su .Bu yüzden kendi adıma dikkat ediyorum.
Ben bunu yaptım belki başka arkadaşlarımda yapmak ister, vesile olurum belki diyerek eklemek istedim buraya da :)

Her şeyden önce doğa için tasarruf yapmaya çalışıyorum ama azda olsa su faturasına etki ediyor .
Hergün en az 6 sifonda 2 lt : 12 su tasarrufu. Ayda 360 - 400 lt su tasarrufu az değil :))

Olay nedir nasıl olur buyrun fotoğrafa :)



1 yorum:

  1. Merhabalar,

    Koronavirüsle mücadele kapsamında temizliğin önemini bir kez daha anladık. Ancak hem kişisel temizliğimiz hem de ev temizliğinde suyu boşa harcamamamız gerektiğini de anlamamız gerekiyor. Hem dünyamızın geleceği hem de bütçemiz için su tasarrufu yapabiliriz.

    Suyun israfını önlemek için; dişlerinizi fırçalarken, tıraş olurken, bulaşık yıkarken, duş alırken gereksiz yere musluğu açmayın. Yalnızca durulama yaparken musluğu açmaya özen gösterin. Çamaşır ya da bulaşık makinenizi tamamen dolu olduğunda çalıştırın.

    Su tasarrufuyla ilgili naçizane notlarımı okumanız için sizinle de paylaşmayı isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/su-tasarrufu-nasil-yapilir/

    Sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil