Sayfalar

18 Haziran 2013 Salı

Mesgul Anne Bunu Okudu 8 : Yüreğinin Götürdüğü Yere Git (Susanna Tamaro)

Kitabın Adı : Yüreğinin Götürdüğü Yere Git
Yazarı : Susanna Tamaro
Çeviren : Eren Cendey
Basım Yılı : 24.Basım 1997

Bu güzel kitabı daha önce 2 defa okumuş olmama rağmen yine severek okudum. İşin ilginç tarafı bende bu kitap yok.Her okuduğum 3 kitabı da farklı kişilerden edinerek okudum. Aradan bir kaç sene daha geçsin yine okurum :)
Benim böyle bir alışkanlığım var maalesef. Okuduğum ve sevdiğim bir kitabı defalarca okuyabilirim. Mesela Yüzüklerin Efendisi serisinin 3 kitabını da 3er defa okudum :) Tabi o zamanlar çocuksuz birisiydim .daha bol vaktim oluyordu.Şimdi ise okunmak için sırasını bekleyen kitaplarım varken , okuduklarımı tekrar okumak pek mümkün olmuyor .Ama Yüreğinin Götürdüğü Yere Git tekrar tekrar okumaya değer bence.
Okuyan çoktur eminim .Ama okumadıysanız veya okuduysanız ama üzerinden zaman geçtiyse yeniden  okumalısınız :)

Kitap Hakkında :
Yüreğinin Götürdüğü Yere Git, seksen yaşında bir büyükannenin uzaklardaki torununa yazdığı mektuplardan oluşur. Alabildiğine yalın, gündelik konuşma diliyle yazılmış bu sevgi dolu mektuplar, hem bir iç döküş, hem de bir bilgenin vasiyeti niteliğinde. Yaşlı büyükanne, bu mektuplarda, kendisinin ve kızının dokunakl? yaşamlarının gizli kalmış yönlerini açığa vururken kendi kendisiyle bir iç hesaplaşmayı da birlikte yürütüyor. Değişen gelenekler, altüst olmuş değerler karşısında hissettiklerini, torununa sevgiyle aktarmaya çalışan bu yaşlı kadın, gençliğinde yapmayı göze alamadığı şeyleri yapmasını torununa öğütlerken şöyle diyor: "Yapmaya değecek tek yolculuk, içimize yaptığımız yolculuktur; o özgün çağrıya kulak vermeli, yüreğimizin götürdüğü yere gitmeliyiz."Susanna Tamaro'nun bu en ünlü kitabı, yayımlandığı günden bu yana yeni okurlarla buluşmayı sürdürüyor.(Tanıtım Bülteninden) 




Ben kitabı en kısa zamanda edineceğim. Bulunduğum ilçede sahaf yok.Kitapçılarda da bulunduğunu sanmıyorum. Yani yine internet sahaflarından edineceğim belli oldu :)) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder